06-57 58 86 89 studioeigen@ardig.nl

Verbindingen leggen, dat deed Simon zowel als leerkracht in het onderwijs als software ontwikkelaar bij een internationaal IT bedrijf. Deze twee werelden combineert hij nu bij Studio Eigenaardig, waar op een unieke manier met zorg wordt omgegaan.

“Studio Eigenaardig heeft als doel om haar cliënten weer volledig in zijn of haar kracht te zetten. Dit doen we altijd vanuit de verbinding met het kind of de jongere. We bouwen een band op en creëren vertrouwen, zo kunnen we echt vooruitgang boeken.

Eén van de dingen die we doen is zoveel mogelijk aansluiten bij de beleving van onze cliënten. Dit is een hele natuurlijke en leuke manier van zorg. Dit varieert van samen koken in onze horeca-ruimte tot technisch bezig zijn in de mediaomgeving. De kracht van deze inspirerende leefwerelden is dat de talenten en interesses van de cliënten ontdekt worden waarvan ze voorheen niet wisten dat ze die hadden.

Mijn passie voor IT komt terug in mijn dagelijks werk. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor de mediaomgeving bij Studio Eigenaardig. Hier staat alles in het teken van creativiteit en creëren met computers. De cliënten kunnen bij mij leren om websites te coderen, videogames ontwerpen, digitale muziek maken en ontwerpen met grafische programma’s.

Je ziet het zelfvertrouwen van de cliënten met de dag groeien. Het is heel mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen. In het begin van zo’n begeleidingstraject is alles nog nieuw en onwennig, aan het einde willen ze niet meer uit de studio weg, zo leuk dat ze het vinden! Ook buiten de studio zie je de cliënten groeien. Ze komen lekkerder in hun vel te zitten en ondernemen weer dingen die vooraf ver buiten hun ‘comfort zone’ lagen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor en blijven we ons voor inzetten.

Ik hoop de komende jaren nog veel meer kinderen, jongeren en jong volwassenen te kunnen helpen. Laten zien dat zorg ook anders kan.”

Simon Everaerts

creatief | enthousiast | verbinder