06-57 58 86 89 studioeigen@ardig.nl

Raymond heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt, zowel als leraar en als schoolleider/coach. Daar zag hij dat elk kind anders leert en andere behoeftes heeft. Maar, begeleiding op maat en (regulier) onderwijs sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Dat was voor hem de reden om te starten met Studio Eigenaardig.

 “Eén ding staat voorop: we willen allemaal het beste voor het kind of de jongere. In mijn gesprekken met het onderwijs probeer ik soms eigenwijs te zijn, soms met de doelen van het onderwijs mee te gaan, maar vaak ook een goede middenweg te vinden. Maar alleen als dit de begeleiding van het kind of de jongere helpt.

Elke dag is ook anders in dit werk. Een planning maken? Vergeet het maar, die komt toch nooit uit. Een jongere kan op dat moment een andere zorgbehoefte hebben, of een activiteit die je hebt bedacht pakt niet helemaal uit zoals je had gehoopt… Dat vergt flexibiliteit. Je moet goed en snel kunnen schakelen, dat maakt dit werk ook zo leuk.  

De kinderen en jongeren die we coachen vallen op. Ze trekken hun eigen plan en zijn allemaal heel verschillend. Brave meelopers, die vind je er niet tussen. Iedereen is welkom bij ons en hoe diverser, hoe beter. Maar dat betekent ook dat je je begeleiding af moet stemmen op al die verschillende jongens en meisjes.  Je moet iets vinden wat bij iedereen werkt.

Mijn werk is dus niet alleen werk, maar ook continu de verbinding opzoeken met anderen. Voor mij maakt dat mijn dag!”

Raymond van Wetten

actief | betrokken | energiek
positief | verbindend